Theater-projecten

Zanger

Pianist

Theater - carrière

Theater is altijd één van mijn grote liefdes geweest.  Als kind al stond ik regelmatig op podia met voordrachtwedstrijden.  Dit werd bekroond met het Maurits Sabbe juweel op de nationale voordrachtwedstrijd die doorging in Antwerpen.  4X laureaat, in elke leeftijdscategorie, van 8 tot 18 jaar. Na mijn opleiding tot acteur heb ik doorheen mijn carrière verschillende theatervoorstellingen gespeeld.  Sinds enkele jaren heb ik samen met Mattias de Paep een theatergezelschap O’kontreir, waarmee we tegendraads theater maken voor jongeren.  Hieronder ziet u 4 van deze projecten. 

Trip neemt je mee in het hoofd van een druggebruiker. Laat je je verleiden door zijn pleidooi? Wij praten een uur. Maar jij hebt het laatste woord. Schuldig of onschuldig; dat is de vraag.

Deze voorstelling kwam tot stand ism

De Sleutel

Frank en Youssef gaan live en ongecensureerd de confrontatie aan… Alle brandend actuele thema’s passeren de revue. Clichés vliegen over en weer, maar worden telkens weer ontkracht.

Een interactieve theatersessie over ‘seksualiteit en grenzen’ Nee is nee; ja is ja. Het lijkt zo eenvoudig en in principe is het dat ook. Maar als de hele ‘#metoo’ beweging ons iets geleerd heeft, is het dat er over seksuele grenzen nog heel wat te zeggen valt.

En plots staat Frankske stil, en kijkt voor de allereerste keer in zijn leven achteruit.

Dat moment, daar gaat het over. Het moment dat hij denkt : is dit echt alles wat er is?  Het moment waarop Frankske beseft : IK BEN EEN LOSER !

Grappig, herkenbaar, ontroerend,… kortom

Het leven zoals dat van een Midliver is. 

Akteur

In hart en nieren

Mensen vragen mij wel eens, wat vind je het fijnste, muziek, theater of televisie.  Hoewel mijn antwoord steeds is : de combinatie maakt het boeiend durf ik toch zeggen dat als je mij 1 stempel zou moeten geven dat het wel acteur is.  Ik hou van de diversiteit in mijn werk maar het transformeren naar een personage is toch wel mijn grootste passie.  

Frank Van Erum