Muziek-projecten

Zanger

Pianist

Muziek - carrière

De meeste mensen kennen mij als acteur maar ik ben al mijn hele leven bezig met componeren, teksten schrijven, musiceren, zingen en spelen…

ik ben een ervaren pianist en heb jaren nummers geschreven als cabaretier.  Dat waren dan vooral kleinkunstnummers.  later ben ik begonnen met mijn groep Plan Be waarmee we een brug sloegen tussen kleinkunst en pop : kleinkunstpop dus.  De laatste jaren musiceer ik heel breed.  Gaande van pure pop, over jazz tot kleinkunst.  

hieronder zet ik enkele projecten op een rijtje waar ik me mee heb bezig gehouden de laatste jaren.  

Veel luisterplezier.

in de zomer van 2019 ontstond het idee om een duet op te nemen met luc Steeno.  We speelden samen in de revueshow van jacky Lafon in het witte paard in Blankenberge.  De muziek is van Patrick Bruel, de tekst heb ik geschreven…

We hebben de single voor het eerst gezongen in Benidorm voor de release van zijn album luc 30

Samen met Peter Segers zijn we begonnen aan een nieuw muziekproject onder de naam SERUM.  Dit is het eerste nummer van eigen hand.  

S[E]RUM wil vooral een positief tegengif zijn voor de schaduwkant van het leven. Met moderne, funky en herkenbare nummers wil de band een breed publiek herinneren aan thema’s als liefde, feest, vakantie en vriendschap. Een muzikale ontdekkingstocht met een hedendaagse sound die uw zenuwstelsel en uw onderbuik in beweging zet.

Voorlopig is het project wat stilgevallen maar dit wordt later zeker terug opgepikt

Dit nummer heeft lang op radio2 gedraaid.  Het is de laatste single die we hebben uitgebracht met mijn muziekgroep Plan Be.  

Waar we als Plan Be meestal kozen voor kleinkunst-pop is dit nummer helemaal into pop.  Waarschijnlijk is dat ook de belangrijkste reden waarom de radio het zo vlot heeft willen draaien.

Doorheen de jaren heeft Frank een enorm arsenaal aan muzikale hoogstandjes geschreven.

Van kleinkunst tot pop muziek.

Dankzij de steun van de Vlaamse overheid kan u deze avond genieten van een uitgebreid optreden met een overzicht van een groot deel van zijn werk opgevoerd door een toporkest van 4 profmuzikanten.

Bij het boeken van een ticket zal u een link worden doorgestuurd waar u het optreden kan meemaken.

Muziek

Een rode draad

Daarnaast heb ik muzikaal heel wat andere projecten gedaan.

Muziek voor theaterproductie Aaargh

Muziek voor Cabaret Gino Sancti (winnaar Wim Sonneveld)

Muziek voor CC Overpelt voor jeugproject

Muziek voor Ideale maten

Met Plan Be : Winnaars nederpopprijs, winnaars kleinkunstpop Baarle Nassau

opname EP samen met Ivan Smeulders, producer van Bart Peeters

en vele andere kleine projecten…

 

Frank Van Erum