
Een heel jaar lang werd ik ondergedompeld in de wereld van de politiek met opleidingen, inhoudelijke discusies en werkbezoeken.
Uit een groep van bijna 200 inschrijvingen werden 15 gangmakers geselecteerd.
Het was een eer om van deze groep deel uit te mogen maken. Stuk voor stuk mensen die geloven in een vernieuwde politiek van morgen, die antwoorden kan bieden op de vraagstukken van vandaag.
Een heel jaar lang werden we uitgedaagd om ons te verdiepen in de politiek.
Zo kreeg ik trainingen in onderhandelingstechnieke, communicatie, cameratraining, campagne voeren, ideologische verdieping.
Verschillende professionals uit het werkveld verzorgen de sessies.
Hoewel het een opleidingsprogramma is dat georganiseerd wordt door Open Vld, zijn het zeker niet allemaal liberalen die dit programma vorm gaven.
Zo zijn de coaches allemaal externen die uiteraard het liberalisme een warm hart toedragen maar mee hun schouders willen steken onder dit project.
De gangmakers heeft mijn passie voor politiek een enorme boost gegeven. Momenteel ben ik fractievoorzitter en gemeenteraadslid voor Open Vld in Hamme.
Als ik de kans krijg ga ik mij ook op Vlaams niveau engageren.
Ik wil mee aan de kar trekken om het geloof in de politiek terug te winnen bij de kiezers omdat onze Europese waarden en normen moeten verdedigd worden. We kunnen en mogen onze politiek niet overlaten aan extreme partijen. Vrijheid is niet gratis, kijk maar naar Oekraïne.
De uitdagingen zijn groot maar met de juiste insteek kunnen we liberale antwoorden geven die goed zijn voor iedereen. Ook dat is een stuk mijn missie : de identiteit van onze partij opnieuw vormgeven, zodat Vlaanderen terug ziet dat liberalisme er is voor iedereen en niet enkel voor de rijken.
Ik werd een heel jaar gecoacht door Heidi De Pauw, CEO van Childfocus.
Het was voor mij een enorme meerwaarde, niet alleen als politieker, maar ook als mens.
Zowel haar energie, haar rationele als emotionele intelligentie, haar humor en haar doorzettingsvermogen waren voor mij een inspiratiebron.


Mijn eindwerk ging over ‘Kunst-Mest’ of beter ‘subsidiëring van de podiumkunst’. Hierbij heb ik een voorstel gedaan om de subsidies voor cultuur te liberaliseren. Het belang van cultuur is niet te onderschatten en verdient een belangrijke plaats in onze politiek. Om maar 1 voorbeeld te geven : België heeft zijn ontstaan voor een stuk te danken aan de opera. Tijdens de stomme van Portici kwamen de mensen in opstand tegen Willem 1 waardoor de afscheiding van België in gang werd gezet.
Kunst en cultuur zijn de lijm en den bakermat van onze maatschappij. Daarom moeten we die ook voeden met Kunst-Mest.
Subsidiering mag mijn insziens niet overgelaten worden aan een commissie van enkelingen maar elke artiest moet gelijke kansen krijgen. Net zoals op de arbeidsmarkt moeten kunstenaars die kansen grijpen beloond worden. Ze geven namelijk iets terug aan de maatschappij. Dat kan een economische, een emotionele of ideologische,… meerwaarde zijn. Wanneer dat niet het geval is mogen we ook als maatschappij de geldkraan dichtdraaien.

In deze testimonial geef ik mijn ervaringen weer in een aantal minuten. Veel kijkplezier.